Принц Хари е принуден да отложи полета за Канада, където се намират съпругата му Меган и синът му Арич, заради нова серия разговори с Двореца в понеделник. Това пише Daily Mail.

Херцогът на Съсекс се оказа в безизходица, след като по време на срещата на върха на кралското семейство, кралица Елизабет II обяви, че желанието с Меган да се откажат от задълженията си в Двора ще отнеме време.

Днес Елизабет II напусна имението Сандрингам, увита в дебели шалове и шофирайки лично Ленд Роувъра си.

Вчера вечерта пък принц Хари е бил забелязан с приятели в пъб във Фулъм, западен Лондон.

На срещата на върха в кралското семейство беше разрешено на Хари и Меган да се откажат от задълженията си като висши членове на Короната, но след „преходен период“. Въпреки това от Бъкингамския дворец потвърждават пред медиите, че разговорите продължават и в понеделник.

Очакваше се този уикенд принц Хари да прелети обратно през Атлантическия океан, след като бе домакин на жребия за Световната купа по ръгби, но плановете му явно са възпрепятствани от Двореца. Херцогът на Съсекс не е виждал сина си Арчи вече две седмици.

Според медиите на Острова служителите на кралицата са подложени на огромен натиск, за да оформят сделката до края на идната седмица. Mirror съобщава, че преговорите са изпаднали в безизходица, а детайлите по споразумението ще отнемат месеци.

Очаква се Хари да отпътува към Ванкувър в края на следващата седмица, тъй като в четвъртък има ангажимент като член на кралското семейство.

Източници в двора пък разкриват още, че Елизабет II е много недоволна от решението на херцозите на Съсекс заради изхарчените 2,4 милиона паунда за обновяването на Фрагмор Котидж и последвалото им изявление за живот в Канада.

Приятели на Мегън Маркъл разкриха, че тя държи синът им Арчи да не бъде подлаган на стреса и безпокойството в кралското семейство, а самата тя чувствала живота в двора като „пречупващ душата“. Маркъл смятала още, че атмосферата е токсична за Арчи заради голямото напрежение.

Междувременно принц Уилям и Кейт Мидълтън планират да избегнат противоречията с Хари и Меган с посещение в Ирландия.