На 19 май херцогът и херцогинята от Съсекс отбелязват първата годишнина от сватбата си. Една година, след като британският принц Хари се ожени за американската актриса Меган Маркъл, те продължават да са в полезрението на световните медии, които ги третират като холивудски звезди, съобщават медиите във Великобритания.

Хари и Меган е ожениха пред повече от 600 гости в Уиндзорския замък. В присъствието на стотици официални гости в двореца и над 2600 на територията на замъка, зрелищното събитие беше проследено на живо от близо 3 милиарда зрители по цял свят, а само по улиците на Уиндзор се събраха около 100 000 души.Церемонията, на която бяха обявени за съпруг и съпруга, се състоя във внушителния дворцов параклис „Сейнт Джордж”, където плеяда от знаменитости уважиха кралската сватба, включително принцове, принцеси, представители на политическия елит. Булката носеше 5-метров воал и диамантена тиара, взета назаем от кралица Елизабет II. Роклята й бе дело на дизайнерката Клеър Уайт Келър, която е британският артистичен дизайнер на френската модна къща „Живанши”.

Топ астроложка със сензационно предсказание за принц Хари и Меган Маркъл

На 6 май се роди първото дете на Меган и Хари - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. „Това е магия! Невероятно е. Аз имам двамата най-добри мъже на света. Наистина съм много щастлива”, каза развълнуваната майка. „Родителството е нещо страхотно”, сподели бащата, като се пошегува, че бебето се е метнало на него и има „малка брада”.