Принц Хари и съпругата му Меган ще обявят новия си бранд и благотворителна организация тази седмица в Instagram.

Херцогът и херцогинята на Съсекс официално се оттеглят във вторник от задълженията си като високопоставени членове на британското кралско семейство и ще живеят като финансово независими.

"Казаха, че не искат фондация и проведоха разговори с експерти в САЩ и Канада за това как биха могли да постигнат целите си извън кралското семейство", споделил източникът.

Според него двамата ще обяснят всичко с публикацията си в социалната мрежа. Те ползват активно Instagram. Двамата се сбогува като кралски особи с последователите си. 


Занапред принц Хари и Меган вече няма да имат право да ползват марката "Съсекс Роял", след като напускат кралското семейство. Предстои да стане ясно какво ще е названието на профила им Instagram, както и на сайта им.

"Занапред няма да ни виждате тук, но работата продължава", написаха те в последното си съобщение от акаунта "СъсексРоял".

"Благодарим ви за тази общност, за подкрепата, за вдъхновението и за споделеното желание за добро в света. Очакваме скоро да се свържем с вас отново. Бяхте чудесни! Дотогава се грижете за себе си и един за друг", написаха принц Хари и Меган.