Кейт Мидълтън е добре позната както с благотворителните си инициативи, така и със своята коса, често определяна като най-красива сред кралските особи.

Така че наистина не е голяма изненада, че когато дукесата е отрязала дългите си къдрици миналото лято, тя си е гарантирала, че са отишли ​​на добро място.

Според фризьора на Мидълтън - Джоуи Уилър, когато дукесата го помолила да отреже седем сантиметра от косата й през 2017 г., тя също така го помолила да я изпрати на Little Princess Trust.

Според списание People, това е организация, която създава перуки от истинска човешка коса и ги дарява на деца, подложени на химиотерапия.


"Хубаво е да мисля, че някой, някъде - вероятно повече от един човек - е получил перука, съдържаща косата на херцогиня Кейт", казва Хелън Крийз, говорител на благотворителната организация. 

Но това не е единствената перука, която благотворителността успява да направи от косата на знаменитости.

Певецът Хари Стийлс от бандата One Direction също дари любимата си опашка, която той гордо показа в социалните медии, на благотворителната организация през 2016 г.

Получателите на косата на Стайлс и Мидълтън обаче вероятно ще останат загадка завинаги.

Сигурни сме обаче, че което и дете да е получило косата на херцогинята, ще се чувства като кралска особа с новата си перука. 

Източник: Profit.bg.