След загубата си в надпреварата за Белия дом през 2016 г., Хилари Клинтън някак тихомълком изчезна от медийните радари и все по-рядко се появява с типичните за нея гръмки изявления. Този петък обаче бившият държавен секретар на САЩ отново превзе заглавията в някои световни медии, като по време на церемония в университета Харвард съобщи, че би искала да е СЕО на Facebook.

Събитието в университета всъщност бе именно в нейна чест. В присъствието на конгресмени, политици и представители на Харвард, Хилари бе наградена с медал "Радклиф" - изключително престижно отличие, присъждано само на хора, чийто работа и живот са помогнали за позитивни промени в обществения живот.

По време на връчването, главният прокурор на Масачузетс Маура Хейли попита Клинтън дали има компания, която бившият кандидат-президент би искала да води.

Хилари не се замисли дори и за момент и каза, че би искала да е СЕО на Facebook, като изтъкна, че статусът на Facebook като основен източник на новини за милиони хора е основната мотивация за желанието й.