Хилари Клинтън в качеството на държавен секретар е споделяла поверителна информация за финансова криза в Гърция, разкри телевизия „Фокс нюз.
Споделянето на информацията със странични лица е било от полза за зет й, който оглавява инвестиционен фонд и се е специализирал върху операции по гръцкия дълг.

Телевизията се позовава на разсекретената поредна порция служебна преписка на Клинтън по електронната поща. Според имейлите през 2012 година Клинтън като ръководителка на американската дипломация е разбрала по дипломатически канали какво смята да прави Германия с реструктурирането на гръцките дългове и споделила тези данни със Сидни Блументал. Той е консултант на благотворителния фонд “Бил и Хилари Клинтън“.

Телевизията обръща внимание, че ръководителката на Държавния департамент е споделила информацията и с мъжа си Бил Клинтън, което също е забранено, макар той да е бил президент на САЩ (1992-2000 г.)

През същата 2012 година зетят им Марк Мезвински под егидата на своя хедж фонд и в комбина с банката „Голдмън сакс" основал на Каймановите острови мрежа от финансови компании с активи от 325 млн. долара. Тези компании са водили активна игра на фондовата борса, надявайки се на рядко покачване стойността на дълговите задължения на Гърция. С други думи, благодарение на данните на държавния секретар те са могли да изкупуват евтино държавни бонове, а после да ги продават скъпо.