Само преди няколко часа голяма паника скова всички във Великобритания, че и по целия свят. Милиони поданици на кралица Елизабет II изтръпнаха от това, което видяха на ръката ѝ.

Британските таблоиди забелязаха голям хематом на ръката на кралицата. Синината на лявата й ръка можеше да се види на официалните снимки от срещата на британската кралица с краля на Йордания Абдула II Ибн Хюсеин, кралица Рания ал-Абдула и принц Хюсеин ибн Абдула.

"Ръката на кралицата наистина е с плашещ синкав цвят, но, съдейки по видеото, мобилността й е добре", така хирургът-флеболог* и доктор по ултразвукова диагностика Амиран Демуров коментира ситуацията, която паникьоса милиони хора.

Според него движението на ръката на британската кралица е добър знак, който изключва възможността тя да има атеросклероза. Експертът е склонен да вярва, че Нейно Величество е пострадала нелепо и просто има хематом на ръката.

"Много е вероятно просто да е паднала", твърди Демур и допълва: "Това е Елизабет, наистина ли мислите, че лекарите й биха пропуснали атеросклерозата по такъв ясно изразен тип? Все пак тя е най-важният човек в страната й... Особено след като атеросклеротичните лекарствени препарати са широко предписвани и използвани".

Нараняването, според хирурга, е доста голямо, получено преди няколко седмици.

"Ако погледнем ръката на Нейно величество след около още две седмици, тогава вероятно цветът ще е със зеленикаво-кафяв оттенък", казва Демур.

"Това се дължи на факта, че с времето хематомът избледнява", категоричен е хирургът.

"Ако при мен дойде такъв пациент, първо ще започна да се питам колко отдавна се е появила тази синина. Ако се е случило преди много време, т.е. преди шест месеца, тогава би било възможно - при това без ултразвук, да се предположи, че има начална гангрена. Но синината на Елизабет се появи наскоро, така че най-вероятно това е просто травма", заключи *специалистът по анатомия и физиология на повърхностните и дълбоките вени на тялото.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!