Трима души загинаха, двама бяха ранени на ски станция поради ураганен вятър в южната част на Полша.


Ураганният вятър помете южните райони на Полша днес. В планинския курорт Буковина-Татшанска буря със скорост над 100 км в час откъсна калаения покрив от сградата, в която се издаваше ски оборудване.
Структурата на дървесината и калаят се пометна на около 70 метра и се заклещи в опората на лифта. На местопроизшествието загинаха 52-годишна жена и 15-годишната й дъщеря. 21-годишно момиче - втората дъщеря на жената - почина в болницата няколко часа по-късно. Още двама души - бащата на семейство и 16-годишен тийнейджър, са откарани в болницата с наранявания и в шоково състояние.Местните власти започнаха разследване на трагичния инцидент. По предварителни данни строителството е издигнато незаконно. Преди това аварийният режим поради лошо време беше обявен в почти всички региони на Полша. Десетки хиляди хора са останали без електричество поради прекъсване на електропровода.
Най-силните бури и урагани през последните 7 години удариха Европа. Вятърът сваля дървета и откъсва покриви от къщи, събаря хората. Има жертви във Франция и Великобритания, Чехия, Швеция и Полша. Десетки хора бяха ранени.

Превод: БЛИЦ