Сръбската доброволна гвардия на Желко Ражнятович-Аркан, която през 90-те години участваше в бойни действия в Босна и Херцеговина и Хърватска, съществува и днес. Това твърди Милорад Лукович (Улемек)-Легия в своята нова книга „В гнездото на тигъра“, пише сръбският „Курир“.
 

Легия, който е смятан за лидер на страховития Земунски клан, не разкрива с какво се занимава днес формированието, известно под името „Тигри“.
 
Килърът на Земунския клан твърди също така, че баровската си къща на хълма Дедине Аркан спечелил на покер.
 
В книгата си Легия обявява за смешни твърденията, че „тигрите“ на Аркан се занимавали само с кражби на хладилници, печки и видеокасетофони.
 
„Не е вярно, че гвардията е основана от престъпници. Гвардията я основаха сръбски патриоти, които не се поколебаха да застанат да отбраняват сръбския народ. И до ден-днешен съществува тази неправда, че гвардията е наричана „паравоенна формация“. Това не е вярно. От своята първа поява в боевете във Вуковар, гвардията е поставена под контрола на тогавашната Югославска народна армия, по-точно под командата на сръбската военна част Краина“, обяснява той.
 Редакция: БЛИЦ