Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун организира пищно тържество в чест на стогодишния юбилей на баба си Ким Чен Сук. Хиляди севернокорейци се събраха на площада, за да почетат паметта й. В края на тържеството пред паметника на „майката на революцията” бе положен пищен венец.
Ким Чен Сук е съпруга на Ким Ир Сен и майка на Ким Чен Ир. Родена е в Корея по време на военни действия. Сук е жена революционер, привърженичка на комунистическата идеология.Тя е пламенен поддръжник на независимостта на Северна Корея, от 1936 г. служи в редиците на Народната армия.През 1940 година тя се омъжва за Ким Ир Сен. Умира на 22  септември 1949 година по време на раждане, на 31-годишна възраст.В Северна Корея бабата на Ким Чен Ун е смятана за „героиня на антияпонската война, пример за подражание и велика „майка на революцията”. Образът й често се използва за политическа пропаганда.

На 24 декември „майката на революцията” навърши 100 години. По този повод лидерът на КНДР организира пищно тържество. Хиляди граждани се събраха пред паметника й, за да пеят и танцуват.

 
В края на тържеството мъжете, заемащи високи постове в държавата, положиха венец пред монумента. 


Превод: БЛИЦ