Китайските медии продължават да хвалят руската военна мощ. Изданието “Соху” пише, че Русия поставя на модернизация хеликоптера Ми-28НМ "Нощен ловец" и го прави както трябва.

По-рано стана известно, че Русия се подготвя за серийно производство модернизирана версия на "Нощен ловец" и до 2027 г. 98 от тези машини ще бъдат доставени на руските войски. Според китайските анализатори САЩ се страхуват от тази машина.

„Първоначално хеликоптерът Ми-28 е проектиран като отговор на американския AH-64 “Апаш”. През годините руските военни са поставили още по-сложни задачи за тази машина“, отбелязват авторите на “Соху”.

Хеликоптерът Ми-28НМ е предназначен да унищожава бронирани превозни средства, безпилотни летателни апарати и други нискоскоростни цели.

Той също така е в състояние да осигури мощна огнева поддръжка на сухопътните войски. Друго важно предимство на тази бойна машина е способността ѝ да извършва въздушно разузнаване.

„Русия не без основание е уверена в работата на новия си хеликоптер. Смята се, че тази машина няма да остарее през следващите десет години и ще бъде главният герой на въздушните битки. Всичко това е много приличащо на истината ", - обобщават китайските наблюдатели.