Видео с млад мъж, който с все сили от пиле, което се втурва след него, буквално в рамките на няколко дни вкара милиони прочити в интернет. Потребители на мрежата посочват, че моментът на бягство на човек от птица изглежда едновременно забавен и страшен.Както изяснява Buzzfeed, героят на видеото е Боаз Марбах. 22-годишният студент работи в магазин за домашни стоки, който се намира в дома на собственика на магазина. Тук живеят кокошки с пилета, които Марбах е натоварен ежедневно да пуска да се разхождат.

Според младежа той е единственият, който се съгласява да се приближи до птиците, докато останалите се страхували от тях.

"Пилетата са склонни да гонят хората и поради факта, че очите на тези птици са разположени отстрани, те идват сякаш отстрани и изглеждат изключително ужасяващи",  казва той.

Що се отнася до сензационното видео с бягството от пилето, което младежът сам е публикувал в Туитър, Марбах казва, че обикновено се бори със закачливите птици с пръчка, но по някаква причина този път отишъл при тях с празни ръце. Тогава той бил нападнат от един от обитателите на курника.

"Не исках да ритам птицата, затова реших да избягам", обяснява младият мъж.

Превод: БЛИЦ