Известна фигура от политиката на Мексико се извини, след като се появи чисто гола по време на правителствено заседание в онлайн платформата Zoom, пише "Дейли Стар".

Мексиканският сенатор Марта Лусия Мичер Камарена, известна още като Малу Михер, трябваше да се включи в разговор с членове на политическата партия „Национално движение за регенерация“, Националната банка на Мексико и журналисти на 29 май, обсъждайки въздействието от пандемията.
 

В един момент 66-годишната жена започна да се преоблича, без да осъзнава, че камерата й все още е включена.

Снимките на екрана започнаха да се разпространяват в социалните медии, което предизвика жестока вълна от коментари.
 Марта се извини и каза: „Аз съм Малу Михер и не се срамувам, че случайно показах част от интимността си, защото именно схващането, че една жена е „просто нейното тяло“,  подкрепя дискриминирането на жените - нещо, срещу които винаги съм се борила".

„Аз съм жена на 66 години, която е родила четири деца, три от които днес са отговорни мъже и големи професионалисти и. Чувствам се горда с тялото си, чрез което съм ги родила и хранила. Аз съм жена, която се бори за левицата почти 40 години и която заема различни обществени роли в моята пламенна ангажираност в защита на правата на човека. Аз съм жена, която не се срамува от тялото си, обичам го и се грижа за него", каза още сенаторът.

Много други колеги и политици също туитнаха текста й и го публикуваха в социалните медии, за да покажат подкрепата си към сенатора.

Превод: БЛИЦ