Водещият от кенийския телевизионен канал NTV  Дан Мванги се извини за неподходящия жест в по време на предаване, послетено на катастрофата на Boeing 737 MAX 8 в Етиопия, съобщава SDE Кения.
Водещият възстанови картината на катастрофата на фона на екрана, на който бе моделирана катастрофата на Боинга. В момента, когато самолетът на екрана се сблъска с земята и избухна, Мванги започна да маха, за да прогони въображаемия дим.

Колегите в телевизията и зрителите на НТВ го подложиха на остра критика в социалните мрежи. Водещият бе обвинен в богохулствено поведение. "Отвратително. Къде ги намират NTV такива персонажи? Наши кенийски братя бяха убити при този инцидент и той имаше наглостта да се шегува с него. Безсърдечно, е най-малкото, което можем да кажем, пишат възмутени кенийци.

Шоуто на Мванги бе наречено "отвратително" и "срамно", а канала, който го показа - неетичен и безотговорен. На следващия ден домакините излязоха с писмо за извинение.

В резултат на самолетна катастрофа в Етиопия 157 души загинаха. Сред жертвите са граждани на 33 държави.

Това е втората катастрофа с Боинг 737 МАКС през последните шест месеца. След катастрофата в Етиопия авиокомпаниите по целия свят започнаха да се отказват от използването на този модел на Боинг.

Превод: БЛИЦ