По-малко от ден след като Джъстин Трюдо се извини, че се е облякъл като Аладин и се е боядисал в кафяво, канадският премиер се наложи отново да поднася извинения заради видео, на което е боядисал лицето си в черно.
 
Трюдо заяви пред репортери в Уинипег, че дълбоко съжалява за расистките си действия.
 
Той каза, че тогава не е разбирал колко обидно е това към хората от расовите малцинства, понасящи ежедневно дискриминация заради цвета на кожата им.
 
 
„Нараних ги. Нараних хората, които не бива да търпят нетолерантност и дискриминация заради тяхната идентичност. Това е нещо, за което дълбоко съжалявам“, заяви Трюдо.
 
„Да си потъмняваш лицето, независимо от контекста и обстоятелствата, винаги е неприемливо заради расистката история на „черното лице“, добави той.
 
 
Новото извинение на либералния лидер, който се бори за преизбиране, бе направено, след като "Глобал нюз" публикува видео от 90-те, на което тийнейджърът Трюдо танцува и прави гримаси с тъмен грим на лицето.
 
Медията каза, че е получила видеото от източник от Консервативната партия на Канада. Автентичността му е била потвърдена от Либералната партия на Канада, чийто лидер е Трюдо.