Кралицата на красотата Бхаша Мукерджи, която беше коронована за Мис Англия 2019, се завърна във Великобритания от благотворителна дейност в чужбина, за да продължи кариерата си като лекар на фона на пандемията от коронавирус.

Бхаша прекъсна кариерата си на младши лекар, след като участва в конкурса за красота "Мис Свят" през декември 2019 г., където представляваше Англия.

Поканена да бъде посланик на няколко благотворителни организации, Мукерджи планираше да остави стетоскопа си в лекарския кабинет до август, за да се съсредоточи върху хуманитарната си дейност.

"Бях поканена в Африка, в Турция, след това в Индия, Пакистан и няколко други азиатски страни, за да бъда посланик на различни благотворителни дейности", казва Мукерджи пред Си Ен Ен. В началото на март 24-годишната красавица е била в Индия в продължение на четири седмици.

Но след влошаване на ситуацията с епидемията от коронавирус във Великобритания, Мукерджи е получила съобщения от бившите си колеги в бившата си болница - Pilgrim Hospital в Бостън, Източна Англия, които са я известили колко тежко е положението при тях.

Красивата лекарка се е свързала с мениджърския екип на болницата, за да ги уведоми, че иска да се върне на работа.

Бхаша казва, че не е редно да носи короната на Мис Англия, дори и за да извършва хуманитарна дейсност, докато хората по света умират от коронавирус, а колегите й работят толкова усилено.