Кралският фотограф на The Sun Артър Едуардс оцени вероятността британската кралица Елизабет II да се оттегли от престола, пише Daily Express.
 

В ефира на телевизионната програма Good Morning Britain той припомни, че почти цяла година тя не се е появявала пред публика.

„Тя напълно слезе от сцената, без да се смятат няколкото й появявания по телевизията и капитан Том", казва той, говорейки за посвещаването в рицарство на 100-годишния ветеран Том Мур, събрал милиони за лекарите, борещи се с COVID-19.

„Но нямаше абсолютно никакви събития с нейно участие”, добавя фотографът.

Въпреки това фотографът се съмнява, че кралицата доброволно ще напусне поста си. „Тя няма да си тръгне просто така и ще продължи да работи, докато може. Но понякога тялото не може да се справи, тя вече е доста слаба”, казва още той.

Причина за дискусията бе 95-ият рожден ден на Елизабет II, който тя отпразнува на 21 април. Според слуховете след него тя планира да се оттегли.

„Доколкото разбирам, кралицата е обмисляла този въпрос и смята, че ако доживее до 95 години, сериозно ще обмисли предаването на трона на сина си Чарлз”, каза през 2019 г. бившият придворен Робърт Джобсън.