Не минаха и няколко месеца, откакто Маха Ваджиралонгкорн или Рама Десети се ожени за бодигардката си и негово величество кралят на Тайланд отново направи всичко, за да попадне по страниците на световните медии.

На странна церемония той официално представи любовницата си, а съпругата му Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя през това време седеше до него и наблюдаваше случващото се.

Преди няколко дни кралят на Тайланд навърши 67 години. Празникът се проведе в двореца му, където той между другото той обяви Синеенат Вонгваджипакди (на 34 години) официално за своя Chao Khun Phra, което значи „благородна съпруга“.

В интернет се върти видео, на което 33 години по-младата любовница на краля лежи в краката му, той пръска церемониална вода по нея, а съпругата му е в ролята на зрител. Церемонията е показана на живо по местната телевизия.

Преди три месеца Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан официално за крал на Тайланд на пищна церемония в Големия дворец в Банкок. Кралят сам постави на главата си Великата корона на победата - кралска регалия, тежаща над седем килограма, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни.

След като се короняса, кралят връчи кралски регалии на съпругата си Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя, която стана официално кралица. Преди това бе обявено, че Маха се е оженил за Сутхида, но не се уточняваше на коя дата е станало това.

Сутхида е била стюардеса в авиокомпанията "Тай еъруейз", преди да бъде назначена за командир на семейната охрана на краля с чин генерал.

Кралица Сутхида, която е на 40 години, е четвъртата съпруга на крал Маха Ваджиралонгкорн. Кралят има петима синове и две дъщери от предишни бракове.