28-годишната Пати Гомес - Михалков, която бе избрана за Мис Ню Йорк 2018, ще вземе участие и в Мис Америка - 2018. Тя е красива като другите претендентки и като тях е умна и целеустремена. Но има няколко особености, които я отличават от конкурентките. 

Пати е родена в Ню Йорк, но в момента живее с мъжа си в Сиракюз. Тя е войник със стаж в Националната гвардия на САЩ, старши мениджър по маркетинг във финансова фирма, почетен член на "Комитета на бъдещето", освен това има магистърска степен от Харвард в областта на международните отношения. Когато някой я пита кога успява за всичко това, Пати се шегува: "По времето си на служба се научих да бъда на нужното място, в нужното време и в нужната форма. Тези правила пренесох и в личния си живот", казва тя.

За свой особен талант, който ще представи и на конкурса за красота, е стрелбата по мишена от 300 метра.

Пати е също така и постоянен дарител за много благотворителни организации за ветераните от войните в Ирак и Афганистан.
Тя признава, че влиза в армията заради един от най-травмиращите не само за нея дни - 11 септември, когато са взривени кулите - близнаци. По онова време тя била ученичка и изпаднала в шок, но се приближил войник, който я успокоил и тя почувствала сигурност.

Пати ще се бори за титлата на Мис Америка през август и разчита на сигурна победа.


Превод БЛИЦ