27-годишната канадска моделка твърди, че едва не е умряла, след като е увеличила гръдната си обиколка. Кариса Пукас се жалва, че след като се сдобила с по-голям бюст, започнала да страда от световъртеж, диария и постоянна болка в ставите, косата й започнала да пада и не спирала да се поти.

Лекарите обаче са категорични, че това е невъзможно!

Фото: instagram.com/karissapukas

Кариса Пукас си сложила гръдните импланти през 2014 година и почти веднага се почувствала зле. Болки в главата, косопад, акне, влошено зрение, проблеми с храносмилането. Всички тези неща според нея се дължат на факта, че си е увеличила гръдната обиколка. 


Най-секси бабата проплака: Силиконът ме разболя

"Чувствах се така, все едно живея в тялото на 90-годишна баба", споделя младата жена. 

Фото: instagram.com/karissapukas

Красавицата започнала да ходи при различни лекари, за да намери отговор на въпроса какво се случва с тялото й. Специалистите й направили куп изследвания, но не открили никаква патология. Междувременно състоянието на Кариса започнало да се влошава. Заради обилното нощно потене не можела да спи, а към досегашните симптоми се прибавили и световъртеж и неприятен мирис. 

Никога те правете това у дома! Майка на 3 деца отряза силиконовите си гърди с макетно ножче

"Боляха ме гърдите, непрекъснато се чувствах уморена, дори урината ми започна да мирише странно. Започнах да страдам от световъртеж и хронична диария", разказва тя. 

Фото: instagram.com/karissapukas

Хубавицата решила сама да проучи въпроса и установила, че гръдните импланти са провокирали автоимунна реакция. Организмът й опитвал да се избави от чуждото тяло и започнал да се самоунищожава. Моделката е убедена, че страда от "болест на гръдните импланти", чието съществуване лекарите отричат. 

"Тялото ви не признава имплантите и започва да атакува не само тях, но и самата капсула. То непрекъснато се опитва да се бори със себе си", казва Кариса. 

Специалист обясни защо окапват зърната на женските гърди след пластична операция

За да сложи край на страданията си, канадката решава да махне имплантите. Тя се надява, че историята й ще помогне и на други момичета, страдащи от това заболяване. Кариса е убедена, че е по-добре да е здрава, отколкото да има големи гърди. 

Между другото, лекарите смятат, че симптомите й нямат нищо общо с интервенцията по увеличаване на бюста. "Дългосрочните изследвания са показали, че няма гаранция, че симптоми като хронична умора, екземи, мигрена, хранителна непоносимост, депресия, алергия се появяват само при хора, които са с гръдни импланти", казва д-р Рон Безик.  


Превод: БЛИЦ