Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще направи двудневно посещение в Турция на 3-4 април, в рамките на което ще обсъди стратегически проекти в областта на енергетиката, а също и теми от международната сцена, включително ситуацията в Сирия, обяви официално пресслужбата на Кремъл, цитирана от осведомителните агенции.

„На 3 и 4 април президентът на Руската федерация Владимир Путин ще посети Анкара по покана на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган“, се казва в разпространения текст.

Отбелязва се, че в Анкара ще се състои седмото заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище.

„Ще бъде разгледано състоянието и перспективите на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, хода на реализацията на стратегическите проекти, в частност в областта на енергетиката. Планира се да бъдат засегнати актуални регионални и международни теми, включително съвместната борба с тероризма и ситуацията в Сирия“, съобщават още от Кремъл.

Турция ще бъде домакин на тристранна среща за Сирия. На 4 април президентите на Турция - Реджеп Тайип Ердоган, на Русия - Владимир Путин и на Иран - Хасан Рохани ще обсъдят в Анкара развитието на ситуацията в региона и продължаващата война в Сирия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ