Руските радиостанции спряха да излъчват песните на музикалната легенда Алла Пугачова. Това съобщи сайтът Solenka.info, цитирайки музикален редактор от московска радиостанция, пише .

Под ембарго са изпълненията на братята Валери и Константин Меладзе и на групата VIA Grа

Причината според изданието са критиките, които популярните личности отправиха към ръководството на Руската федерация заради инвазията в Украйна и осъдиха действията на руските власти в окупираните територии. В същото време те призоваха Путин да спре кръвоппролитията.

Преди дни се появи информация, че певицата Алла Пугачова е напуснала страната с еднопосочен билет заедно с децата и съпруга си Максим Галкин, който наскоро беше обявен за чуждестранен агент.

Константин Меладзе изчезна от медийното пространство и по никакъв начин не коментира текущите събития. Подобна мълчалива позиция беше критикувана от много руснаци и възприета като подкрепа за Украйна. Не е известно точно къде се намира сега композиторът.

В руските радиостанции няма да звучат и песните на кралицата на попа Мадона и колежката й Лейди Гага. Причината – изказвали се негативно за Русия, стана ясно още в сряда.

Ден по-рано самата Пугачова изригна в Instagram с думите:

"Боже мой! Какво щастие, че съм ненавиждана от хора, които никога не съм можела да търпя. Ако ме харесваха, това щеше да означава, че съм пяла и живяла напразно. Причината е ясна. Нека скърцат със зъби.

Бяха крепостни селяни, станаха роби