В резултат на ракетната атака срещу Одеса бяха повредени две жилищни сгради и загинаха най-малко 6 души и 18 бяха ранени при ракетен удар по южния украински пристанищен град Одеса. Това каза шефът на президентската канцелария Андрий Ермак, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

"Одеса: петима убити украинци и 18 ранени. И това са само тези, които успяхме да открием. По всяка вероятност броят (на жертвите) ще е по-голям", заяви Ермак в "Телеграм" и добави, че сред убитите е тримесечно бебе.Украинските военновъздушни сили потвърдиха във "Фейсбук", че руските сили са изстреляли няколко ракети от бомбардировачи Ту-95 над Каспийско море. Две ракети са ударили военен обект, а други две - жилищни сгради. Още две ракети са били унищожени от украинската система за противовъздушна отбрана.
Това съобщиха от службата за връзки с обществеността на въздушното командване "Юг".
Съобщава се, че руснаците са изстреляли няколко крилати ракети между 14:00 и 15:00 часа. Те са изстреляни от руски стратегически самолет ТУ-95 от Каспийско море.

„По време на воденето на бойни действия войниците на зенитно-ракетните части унищожиха две вражески крилати ракети (Х555 или Х101), които нанесоха удар по град Одеса и 2 БЛА ( Безпилотни летателни апарати) от оперативно-тактическо ниво, за които се твърди, че  са извършили корекция на полета на крилати ракети“, се казва в доклада.