Десетки хора бяха ранени по време на отбелязването на първия ден от Курбан байрам в Турция. Някои от тях са ударени от кози, други са били стъпкани от бик, а трети са били наръгани от месари аматьори, съобщава турското издание "Хюриет дейли", цитирано от БГНЕС.
Милиони животни са били пожертвани в Турция във вторник, като по този начин се отбеляза начало ислямския празник познат още като „Ейд ал-Адха”.Но с радостта и благодарността дойдоха и неприятностите и гнева, което доведе до познатата сцена, в която хората настояват сами да пожертват животните си, а не да наемат месар, което доведе до много наранявания.

В западната провинция Бурса коза избяга в момента, в който трябваше да бъде пожертвана в градината на къща. Тя е влязла в къщата, качила се е на третия етаж и от там е скочила върху 50-годишен мъж. Черепът на мъжа е счупен на две места и в крайна сметка козата е била пожертвана.

В южната провинция Анталия бик успява да избяга и минават 4 часа, докато животното бива заловено, като през това време то е успяло За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.да стъпче детето на собственика си.

Месар аматьор от централната провинция Ескишехир е успял да среже собствения си крак, докато се е опитвал да принесе животно в жертва.

Междувременно в Истанбул крава избяга и падна от 10 метра в сух канал заедно със собственика си. Мъжът е със счупен крак и е бил откаран в болницата, а кравата е била пожертвана на място.

Дори и без участието на животни, хората са намерили други причини, за да се наранят. Двама аматьор месари от Шанлъурфа са се намушкали след спор, кой от двамата трябва да бъде нает от клиент да пожертва няколко животни. И двамата мъже са били откарани в болницата. Раните им не са животозастрашаващи.