Албанец беше арестуван, след като уби три жени и рани други три в рамките на по-малко от час в сряда следобед в Тирана, съобщи албанската телевизия „Топ Ченъл“. След часове преследване авторът на тройното убийство в албанската столица Рамазан Хутра е заловен от полицията и арестуван.

Първоначално Хутра се опитал да вземе пари от жена в Тирана, като я наръгал с нож в ръката, а след това се отправил към дома на бившата си съпруга и близките ѝ, където стрелял с автомат по нея и жените от семейството ѝ.

При стрелбата загиват сестрата на бившата съпруга на Хутра и жената на брат ѝ, а бившата му съпруга и нейната майка са ранени и сега за тях се полагат медицински грижи.

По-късно Хутра напуска мястото с автомобила си, за да извърши още едно престъпление, пише медията. Според свидетели от черен автомобил, позициониран до жилището на 31-годишната Етлева Курти, са произведени три изстрела срещу жената, която в това време се намирала в двора на сградата. Тя е убита на място.

Според албанската полиция Рамазан Хутра е евентуалният извършител на убийството на 31-годишната жена заради предишен конфликт между него и брата на жертвата в затвора.

Хутра и преди години е бил арестуван  за убийство на друга своя бивша съпруга с нож, за задържане на майка си и снаха си като заложници, както и за насилване на снаха си, допълва „Топ Ченъл“.

Последното обвинение срещу него е от 2022 г., когато Хутра е арестуван за домашно насилие заради побой над бременната си жена и обвинения към нея, че детето, което носи, не е от него. Завръщането на бившата му съпруга в дома на родителите ѝ, където е извършена стрелбата тази сряда, усложнило ситуацията дотолкова, че Хутра заплашил с убийството след излизането си от затвора.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук