Въоръженият мъж, който като заложници пътници в автобус, в Рио де Жанейро във вторник, беше застрелян от полицията, съобщават местните медии, с което се сложи край на продължилата над 3 часа драма.

Най-малко 16 души бяха хванати в капан в автобуса, след като той беше насочен от стрелеца към мост, свързващ Рио със съседния град Нитерой.

Ужас в Рио де Жанейро! Въоръжен взе заложници в автобус, заплашва да... СНИМКИ 

Мъжът заплашваше да запали автобуса в средата на моста, свързващ бразилския мегаполис с Нитерой. Полицията отцепи района и трафикът към и от моста беше спрян.

Властите съобщиха, че маскираният нападател вероятно е член на военната полиция. Той се качил в автобуса и, заплашвайки шофьора с оръжие, му наредил да се отправи към моста.

От полицията в Рио де Жанейро потвърдиха, че нападателят е застрелян, а всички заложници са освободени. "Операцията бе успешна, целта бе да запазим живота на всички, но за нещастие той не ни остави друг избор - необходимо бе да стреляме срещу него, за да запазим живота на невинните", заяви говорителят на полицията полковник Мауро Флиес. 

Кратък видеоклип показва как силите на реда покосяват нападателя секунди след като той слиза от автобуса и хвърля към тях свои дрехи: