Кървава рекичка край стените на таен затвор в Бурунди разкрива за зловещите мъчения, на които са били подлагани хората в него. Зловещото видео се появи още през 2016 година. На кадрите се вижда как по канавката се стича гъста алена течност, която прилича на кръв. Според една от версиите зад стените на сградата са били жестоко измъчвани и убивани противници на режима. Сега журналисти от Би Би Си успяха да намерят хора, които потвърдиха зловещите слухове.

Хората попадали зад решетките след протести срещу президента Пиер Нкурунзиза, който по това време решил да се кандидатира за трети мандат. Убити са стотици демонстранти, оцелелите са вкарани зад решетките, а Нкурунзиза печели изборите и остава на власт.
Британските журналисти са разговаряли с човек, оказал се от другата страна на решетките. Пиер, който не разкрива фамилното си име, споделя, че е бил заловен и е станал свидетел на жестокия тормоз, при който са използвани камшици и електрошокови палки. По думите му, когато хората опитвали да избягат, пазачите започвали да крещят: „Хванете тези кучета”.

"Когато ги хванеха, затворниците започваха да крещят сякаш някой се опитва да ги убие. След това повече никога не съм ги виждал. Мисля, че наистина са били убивани”, споделя той.

Каналът, по който се е стичала кървавата река, е бил свързан с банята на тайния затвор.