Феновете на сериала "Семейство Симпсън" със сигурност наброяват милиони по света, още повече, че анимираният ситком продължава вече рекордните 35 сезона. Дебютирал на малкия екран още през далечната 1989 година, той продължава да държи завидно ниво на популярност и днес, въпреки че през годините неведнъж са предричали, че шоуто достига своя финал.

С него са израснали не едно и две поколения през годините, но със сигурност една голяма част от тях едва ли подозират, че сагата е свързана и с драматични събития покрай един от актьорите в състава си.

По-наблюдателните почитатели може и да са забелязали, че един глас от първите сезони липсва и това е този на Фил Хартман, озвучавал Трой Макклур, Лионел Хътц и дори Бил Клинтън.

За първите 10 сезона той е част от общо 52 епизода на "Семейство Симпсън" и е глас на общо 19 персонажа, преди през 1998 година да завърши трагично живота си... убит от собствената си съпруга. По това време половинката му Брин Омдал, с която имат и две деца, вече е пристрастена към наркотиците и алкохола и е трудно подвластна на разума.

На 27 май, тя се връща у дома и се скарва жестоко с Фил. Двамата лягат, а след като той заспива, Брин взима пистолет и стреля в главата, гърдите и гърлото му, убивайки го на място.

Часове по-късно, когато полицията е пред вратата им, се заключва в спалнята им и се самоубива.

И макар всички ние да свързваме "Семейство Симпсън" преди всичко с хапливия хумор, факт е, че сериалът има и своите мрачни и трагични моменти в историята си...