Появиха се нови подробности за кървавата баня в Париж, при която мъж нападна с нож минувачи в отдалеченото парижко предградие Трап. Двама души загинаха, един е ранен, предаде bTV.

Нападателят е убит от полицията. Познат е на антитерористите. Роден е във Франция през 1982 г. По време на атаката е викал „Аллах е велик”.


                                                     Снимка: Reuters

Нападателят е съден през 2016 г. за терористична дейност.


                                               Снимка: Reuters

По данни на вътрешното министерство убитите са неговите майка и сестра. Пострадалият човек е случайна минувачка, която е с тежки наранявания след атаката.

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката, но все още няма официално потвърждение от властите, че това е терористичен акт. Възможно е да става въпрос за семейна драма.


                                              Снимка: Reuters

Разположен на 30 километра западно от Париж, Трап е беден град в средата на богатия департамент Ивлин. Половината от 30-те хиляди жители са на възраст под 25 години, а безработицата се приближава до 20%, пише френското издание "Фигаро".


                                             Снимка: Reuters

Световните агенции припомнят, че през май месец тази година един човек беше убит, а четирима ранени при нападение с нож в центъра на Париж. Полицията застреля нападателя. „Ислямска държава“ пое отговорност чрез сайта си "Амак", където написа, че нападателят е неин войник.

През септември 2017 г. въоръжен с нож мъж нападна френски военен, който патрулирал в центъра на Париж. Това беше седмото нападение срещу военнослужещи, участващи в операцията "Сантинел", задействана след нападенията в Париж през ноември 2015 г., отбеляза Франс прес

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!