Едно от кучетата на американския президент Барак Обама ухапа тийнейджърка, дошла на гости на стопаните на Белия дом. 18-годишната посетителка искала да погали и целуне домашния любимец на семейство Обама - Съни, информира "Дарик".
В отговор на ласките кучето ухапало момичето по лицето. Нараняването се оказало толкова сериозно, че се наложило семейният лекар на Обама да зашие раната. След заздравяването й, все пак ще остане малък белег на момичето.

Освен Съни, в Белия дом се подвизава още едно куче от породата португалско водно куче - Бо, който е на 7 години и се присъедини към семейство Обама през април 2009 година. Той бе дар от сенатора Едуард М. Кенеди, един от големите поддръжници на президентската кампания от 2008 година на отиващия си държавен глава. Съни, която е на 4, се появи през август 2013 година.


Иначе кучетата на семейство Обама се превърнаха се превърнаха в интернет звезди и се радват на голямо внимание в социалните мрежи. Любителите на животни споделят клипове, на които четириногите изглеждат дружелюбни и игриви.