Президентът на Международната полицейска организация „Интерпол” Мън Хунвей, който е в неизвестност от 29 септември, може да е задържан от китайските спецслужби в Пекин, пише „Le Monde”, позовавайки се на свои източници. Изчезването на Хунвей не е свързано с наказателно преследване срещу него, твърди събеседник на изданието.

Мистерията се заплита! От Интерпол проговориха за изчезването на президента им!


По данни на китайските медии, 64-годишният Хунвей е бил отведен за разпит, веднага след като е кацнал в страната миналата седмица.  Според изданието, задържането му може да е свързано с борбата за влияние след управляващите кръгове в страната. Шефът на „Интерпол” е и зам.-министър по обществената сигурност на Китай.

Все още няма информация за актуалното му местонахождение. 

Световна мистерия: Президентът на Интерпол изчезна, не се знае къде е и жив ли е още!

Мън Хунвей оглави „Интерпол” през 2016 година. Съпругата и децата му живеят в Лион, където се намира щаб квартирата на организацията. На 29 септември Хунвей заминава за Китай. От този момент следите му се губят. Сигналът за изчезването му бе подаден от неговата жена.

От „Интерпол” заявиха, че са запознати със съобщенията за "предполагаемото изчезване" на президента си и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!