Легендарен френски обирджия, известен като Пиер Б., е заподозрян за участие в обира на риалити звездата Ким Кардашиян, който беше извършен в парижки хотел в края на миналата година, съобщава Daily Mail.
Най-малко 17 души са задържани във връзка с престъплението, съобщиха вчера френските медии. Ким Кардашиян беше заплашена с оръжие, завързана, заключена в банята и ограбена от двама мъже, преоблечени като полицаи, през октомври 2016 г., припомня BBC. Откраднати бяха бижута за около 10 млн. евро.

Смята се, че и 17-те арестувани са ветерани във въоръжените грабежи. Те са на възраст между 50 и 72 години.

Френската полиция обаче не е успяла да се добере до ключов свидетел по делото, защото властите не са му предоставили временна виза за влизане Франция.
Абдулрахман – портиерът-алжирец, който е вързан и принуден да даде достъп на крадците до апартамента на риалити звездата, напусна Франция през ноември, за да се върне в родината си.

39-годишният мъж в момента е в Алжир и се смята за единствения човек, видял ясно лицата на крадците. Досега обаче следователите не са успели да го призоват, за да идентифицира заподозрените, а опитите му да влезе в страната, за да е на разположение на полицията, са отхвърлени.
Последните сведения пък гласят, че двама от арестуваните също са от алжирски произход. Властите обаче отказват временна виза на бившия портиер и днес той не може да бъде полезен на разследването.

Смята се, че арестите са направени въз основа на ДНК проба, открита върху парче от лента, с която е запушена устата на Ким Кардашиян. След тримесечни проверки е открито, че тя съответства на добре известен престъпник, участвал в множество въоръжени грабежи.
Според френските медии в аферата е замесен и легендарен френски крадец, наречен Пиер Б. Смята се, че той е на 72 г. и оглавява мрежа от престъпници, обхващаща различни общности в цяла Франция и Белгия.

След останалите задържани има три жени и двама дилъри на диаманти, съобщават още полицаите.
Крадците са се опитали да продадат бижутата на Кардашиян, като една от теориите гласи, че те са били предназначени за пласиране в Антверпен - диамантената столица на Европа.

Сега половинката на Кание Уест, която призна, че е била много изплашена и е смятала, че крадците ще я застрелят в гърба, ще трябва да изгледа видеа със заподозрените, в опит да разпознае някой от тях. Може да се наложи и да се върне във Франция, за нуждите на разследването.

Източник: Profit.bg