Юрий Попов, лекар-хомеопат, който е имал собствена клиника в руския град Челябинск и се е противопоставял на ваксинацията, е починал от коронавирус. Това бе съобщено в мрежата от колежка на специалиста.

"Сега много хора се питат как е станало това! Защо не е могъл да се спаси? - пише Наталия Щеколдина, секретар на клиниката.

- Защото той беше истински хомеопат и изследовател, искаше да победи тази непозната болест, но винаги е по-трудно да се лекуваш сам... Въпреки че всички от нашите пациенти и роднини, които бяха болни заедно с Попов, успяха да се излекуват чрез хомеопатията благодарение на него".Юрий Попов е починал на 59 години. Той е лекувал болните от коронавирус с хомеопатични лекарства. Освен това лекарят е бил против ваксинацията и задължителното носене на маски. Той не е признавал и научния подход към медицината.

Попов разказва за отношението си към ваксинирането във видеопослание, което публикува през пролетта на 2021 г. на уебсайта на клиниката.Доскоро лекарят активно публикуваше и на личната си страница в социалните мрежи свои съобщения за вредата от ваксинирането.