Полша може да бъде изправена пред гражданска война, ако президентът Дуда и настоящата управляваща партия "Право и справедливост" останат на власт, предупреждава бившият полски президент Лех Валенса в интервю за Onet.

Той подчерта, че именно до това води създадената от властите комисия за изследване на руското влияние в страната. Според него по този начин те се опитват да прикрият политическия си провал и да избегнат народното възмездие.

"За първи път казах това преди много време, когато "Право и справедливост" спечели изборите. Знаех това, защото познавам добре тези хора. Знам, че това са нищожни хора, без принципи, дори и Бог замесват в престъпленията си.

Mysl Polska: Русофобията във Варшава достига последния си стадий

И затова те са готови да докарат нещата до гражданска война, защото рано или късно хората ще кажат: "Стига!"... Така че решението е само едно – народното", подчерта бившият президент на Полша.

Междувременно във Варшава се опитаха да се оправдаят за полските наемници в Украйна

Наемниците от Полша, които са в "Полския доброволчески корпус" не трябва да се отъждествяват по никакъв начин с правителството на страната, заяви прессекретарят на  на специалните служби на Републиката Станислав Жарин.

"Полският доброволчески корпус", за който пишат медиите, по никакъв начин не е свързан с полските въоръжени сили или с полско учреждение", написа той в Туитър.

 

 

Припомняме, че по-рано председателят на запорожското обществено движение „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов заяви, че въоръжените сили на Руската федерация са изтласкали бойците от въоръжените сили на Украйна и полските наемници в Запорожко направление.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук