Русия трябва да "отстъпи и да млъкне". Това призова британският военен министър Гавин Уилямсън, цитиран от Sky News.​​​​​​​ Ще видим Русия как ще отговори на това, което направихме. Това е напълно жесток и възмутителен акт, който Русия устрои в Солсбъри. Ние отговорихме на това. Честно казано Русия трябва да отстъпи и да млъкне, призова министърът, коментирайки случая с бившия двоен агент Сергей Скрипал.

Междувременно говорител на външното министерство на Русия заяви, че коментарът на британския министър показва, че Лондон е разтревожен и вероятно крие нещо.

Вчера британският премиер Тереза Мей обяви, че Лондон гони 23-ма руски дипломати до края на седмицата.

Съвсем скоро Москва ще експулсира британски дипломати, съобщи руският външен министър Сергей Лавров.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия се намират в критично, но стабилно състояние в болница, след като изпаднаха в безсъзнание на обществена пейка пред търговски център в английския град Солсбъри по-рано този месец.

Днес премиерът Мей е на посещение в Солсбъри. 

В същото време Гавин разкри, че Великобритания ще открие нов център за защита от химически оръжия.

Обединеното кралство ще предприеме крачка в отговор на растящата заплаха, подчерта той. По думите му новият център е част от по-голям план за противодействие на нападения с химически оръжия.

Новият център е на стойност 48 милиона британски лири. Той ще е в научния парк Портън даун, който установи, че използваният срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му химически агент е "Новичок".