Ние ще отговорим на Русия и тя ще съжалява за своите хакерски действия и опити за нарушения на киберсигурността, каза британският външен министър Джереми Хънт, предаде Би Би Си.

Първият дипломат на Обединеното кралство коментира информацията как Холандия изгони четирима хакери, работещи за Главното разузнавателно управление на Москва от западноевропейската държава. Офицерите от руската служба бяха обвинени, че са искали да ударят компютърните системи на базираната в Хага Организация за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) и външнополитическата централа Лондон. "Ние ще предложим на нашите съюзници въвеждане на нови санкции срещу Русия", каза още Хънт.

Нидерландският военен министър Анк Бейлефелд заяви, че службите в нейната страна са изгонили Алексей Минин, Алексей Моренец,  Олег Сотников и Евгений Серябряков, които са работили за ГРУ. По повод разкритията премиерите на Великобритания и Холандия Тереза Мей и Марк Рюте направиха съвместно изявление. "ГРУ пренебрегва всякакви морални ценности и заплашва живота и здравето на много хора по света", заявиха двамата министър-председатели.