За почти 100 случая на коронавирус в рамките на 4 дни съобщава Гърция, предаде АНА-МПА.

От предишната публична информация за хода на заразата на 4 юни до снощи в страната са установени 97 заразени, обяви националната организация за публично здраве, предава БТА.

От тях 30 се отнасят до пътуващи от чужбина, а 29 са регистрирани в рамките на масови тестове в региона на Ксанти, Северна Гърция.

Общият брой на установените случаи в Гърция достигна до 3049. Десет пациенти в момента са на апаратно дишане.

От 4 до 8 юни двама души са починали от Ковид-19. Смъртните случаи в страната станаха 182.

Във връзка с увеличения брой случаи заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас заяви: "Който си мисли, че сме се освободили от коронавируса, прави грешка". Той призова гражданите да останат бдителни и да спазват нужните мерки.

На въпрос дали съществува безпокойство за случаите от чужбина, Хардалиас отговори: "Следим епидемилогично всички страни - и тези, които са (в списъка) на 29-те (с които Гърция ще поднови туризма от 15 юни - б.ред.), и тези, които са с висок риск, и действаме съответно".

Гръцкото министерство на здравеопазването съобщи, че се възобновява ежедневното оповестяване на данни за коронавируса в Гърция.


Както БЛИЦ писа в Северна Македония връща вечерния час заради К-19 заради рязко увеличение на новозаразените с коронавирус. У нас за последните 24 часа са регистрирани 83 нови случая на заразени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!