Петдесет години навършва най-успешната поп звездата Мадона.
Мадона - Луиза Вероника Чиконе - е родена в малко градче в щата Ню Йорк в обикновено семейство. Едва 19-годишна тя се отправя сама да покорява големия град. За нея може да се каже, че е работохолик и почти не почива. Сама признава, че на втория ден от ваканцията се уморява от безделието. Обикновено денят на Мадона започва в 4 ч. сутринта с крос и занимания на тренажори. В 6 ч. е първата закуска и уточняване на графика за деня. След това делови разговори по телефона и преговори. След 13 ч. е времето за творчество: работи над текстовете, музиката и аранжимента на песните си. Всичко прави сама, като понякога се консултира с дизайнери и музиканти.
Общият брой на продадените в света албуми на Мадона е около 126,5 милиона екземпляра, а ако се вземат и пиратските те са 10 пъти повече. Освен по музиката мегазвездата се увлича и по киното. Особена гордост за нея е участието й във филма на Алан Паркър "Евита", където изпълнява ролята на националната героиня на Аржентина Ева Перон.

През 2004 г. Мадона се пробва в ново амплоа. Тя написа детска книжка със заглавие "Английски рози", която пожъна голям успех. Сега Мадона живее в Лондон. Омъжена е за британския кинорежисьор Гай Ричи. Семейството има три деца – две техни и едно осиновено.  /БЛИЦ