Американската верига за бързо хранене McDonald's ("Макдоналдс") е решила да промени рецептата на един от най-популярните си бургери. Както съобщава Bloomberg, Биг Мак вече ще съдържа пилешки котлети вместо традиционните говежди.

От компанията уточниха, че са предприели тази стъпка след многобройни молби от страна на клиентите. Експериментът ще се проведе в някои специализирани ресторанти във Великобритания и Ирландия, а бургерите ще се продават от 2 февруари до 15 март.

Обновеният Биг Мак ще продължава да включва хлебче, сирене, маруля, кисели краставички и специален сос. Но вместо обичайните две парчета говеждо месо ще има хрупкаво панирано пилешко.

Миналата година компанията започна да тества фирмени ястия, но с изкуствено месо - McPlant. Котлетите за бургерите са разработени от американската компания Beyond Meat, а основата е грахов протеин.

В бургера има още сирене, маруля, домати, кисели краставички, лук, майонеза, горчица и кетчуп. Скандинавските страни бяха изпитателен полигон за тези експерименти.

Превод и редакция: БЛИЦ