Македонското вътрешно министерство официално съобщи, че служителят на сръбското посолство и агент на сръбските спецслужби /БИА/ Горан Живалйевич е извършил две тежки престъпления по време на погрома в македонския парламент на 27-ми април. 

В съобщението на министерството се подчертава, че Прокуратурата в Скопие е информирана за "присъствието на чужд гражданин в парламента, който е заподозрян в извършването на две престъпления - участие в тълпа с цел извършване на престъпление и участие в тълпа с цел да се попречи на служебно лице да извършва задълженията си", уточнява БГНЕС. 

От видео материалите става ясно, че това се отнася за сръбския гражданин с инициали Г.Ж., който е бил в парламента от 22.04 часа до 0.11 часа, съобщава македонският сайт мкд.мк. 

В края на миналия месец стана ясно, че един от най-доверените депутати на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански, заедно със сръбските спецслужби - БИА, е ръководител на медийната пропаганда в полза на бившия македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, както и на руските интереси в региона. Това стана ясно от документи на македонското контраразузнаване, които бяха разпространени от сръбското разследващо издание "Крик". 

В "македонския сценарий" участва и служителят на сръбското посолство в Скопие Горан Живалйевич и лидерът на сръбската партия в Македония Иван Стоилкович. 

По време на "Кървавия четвъртък" на 27-ми април, когато се стигна до побой над депутати, журналисти, включително и сегашния премиер Зоран Заев. 

Живалйевич нахлу в парламента с първата група демонстранти и си направи "селфи" с тях. 

Горан Живалйевич е бивш заместник-директор на БИА, а от 10 години насам работи като дипломат и съветник в сръбското посолство в Скопие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!