Протестите в Северна Македония срещу т.нар. „френско предложение“ за Европейския съюз не стихват.

Събралите се на демонстрациите, организирани от опозицията в лицето на ВМРО- ДПМНЕ, отправят предложение пред камерата на бТВ - да дадат Зоран Заев, а те да вземат Бойко Борисов.

„Борисов да дойде в Северна Македония. Бойко е широк човек“, казва екзалтирано пред Стоян Георгиев един от протестиращите.

Журналистът споделя, че продължава антибългарското говорене с квалификации към българите като „татари“, „фашисти“.

„Това са хора, които не желаят НАТО, ЕС, носят петолъчки. Риториката сякаш е от машина на времето“, разказа репортертът на бТВ.

Той допълва, че парадоксът е голям- протестиращите са против Европейския съюз, но същевременно протестират и срещу това, че България е наложила вето за членство на страната им в ЕС.

„Всички присъстващи в палатковия лагер са възмутени от ветото, но и не харесват Европейския съюз”, казва Стоян Георгиев.

Повечето признават, че изобщо не са чели „френското предложение“.

„Ние не искаме в Европа, били сме там много отдавна. Защо ти е тая сатанинска организация. Ние сме в сатанинско сдружение, ако влезем в ЕС, Македония ще изчезне“, опасяват се протестиращите.

„Вие сами казвате, че сме най-старият народ. Защо ни нападате. Защо вие, българите, ни слагате вето, нали сме православни братя“, питат те.