Президентът на Франция Емануел Макрон призова сънародниците си да престанат да се оплакват. Това съобщиха местните медии.

Макрон направи този коментар по време на посещение в село Коломбе ле Дьоз Еглиз в североизточната част на страната, където е погребан Шарл дьо Гол. 

Местен пенсионер се оплака на Макрон от малката си пенсия, на което той отговори, че генерал дьо Гол имал следното правило: "Свободен си да говориш всичко, но не и да се оплакваш". 

"Смятам, че генералът е напълно прав. Страната ни щеше да бъде различна ако всеки спазваше това правило", заяви настоящият френски държавен глава. 

"Не осъзнаваме колко големи късметлии сме. В тази страна виждаме все повече и повече възрастни хора в добро здраве", продължи Макрон. 

Лидерът на "Националния съюз" Марин Льо Пен не пропусна да вземе отношение. "Тези, които се оплакват, не го правят за забавление, а защото са жертва на непрекъснатото повишение на данъците и повсеместната несигурност", написа тя в "Туитър". 

Експерти припомнят, че в бюджета на Франция за 2019 година се предвижда допълнително ограничаване на разходите за пенсии и социални помощи. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!