12-годишната Анастасия К. от Хмелницка област на Украйна бе намерена мъртва в собствения си дом. По информация на в. "Дейли Мейл", момичето е извършило самоубийството по заповед на местната "група на смъртта". Преди смъртта си момичето е гледало видеоинструкции за самоубийство в мрежата.

12-годишна ученичка от Украйна се самоуби, участвайки в смъртоносната игра "Син кит". Тялото на момичето бе намерено в дома ѝ от нейния дядо и баба. Майката на Настя по това време била в Полша, където изкарвала пари, за да може момичето да учи в престижно училище. 

Источник фото: соцсети

 

Говорителят на местната полиция Ина Глега разказа за местните медии, че час преди смъртта си ученичката е гледала в мрежата видео за самоубийци. Тя също разкри, че момичето е членувало в местната "група на смъртта" на "Синия кит". Участниците в групата в течение на петдесет дни изпълняват задачи на администраторите. Като последна задача администраторите заповядват на тийнейджърите да се самоубият.  

Источник фото: соцсети

 

Учителите и роднините описват Анастасия като ярко и умно момиче, което обича да се учи и винаги е било в добро настроение. Ученичката е учила няколко езика едновременно, мечтала е да стане преводач, а само след месец е трябвало да отиде на гости при майка си в Полша. 

Источник фото: соцсети

 

Не е известно какво е подтикнало детето към участието в "групата на смъртта". Приятели разказват, че в навечерието на самоубийството Настя е уточнявала какви домашни трябва да бъдат написани и не е проявявала никакви признаци на безпокойство. 

По случая е започнато разследване.  

Превод и редакция: БЛИЦ