Австриецът Йозеф Фрицъл, който е подсъдим за това, че 24 години е държал в плен и е изнасилвал дъщеря си, пред съда се оплака от трудното си детство. Признанието си той направи с треперещ глас, предаде АФП. По думите на Фрицъл той бил нежелано дете. “Майка ми ме е родила на 42 години. Тя не е искала дете, малтретираше ме и ме биеше”, каза подсъдимият.
Фрицъл разказа, че когато бил на 12 години, дал на майка си да разбере, че повече няма да търпи да го бие и ще се защитава. “От този момент аз се превърнах за нея в олицетворение на сатаната”, допълни той. В същото време Фрицъл отбеляза, че и детството на майка му не е било лесно. “Тя е израсла във ферма и е трябвало да започне да работи като 8-годишна”, каза той.
Пред съда Фрицъл частично се призна за виновен, припомня ЛентаРу. Той призна, че е виновен за изнасилване, инцест и лишаване от свобода. Освен това са му повдигнати обвинения в държане в робство, убийство и жестоко отношение.
Според следствието през 1984 г. Фрицъл е затворил дъщеря си Елизабет, която тогава била на 18 години в мазето на къщата си в Амщетен и редовно я е изнасилвал. Раждат им се седем деца, едно от които умира. Според някои информации той е изгорил тялото на бебето. Три от децата Фрицъл взел от дъщеря си и ги отглеждал в дома си, а останалите живеели в мазето.
73-годишният Фрицъл беше арестуван на 27 април 2008 г., след като дъщеря му от Елизабет Кирстен беше приета в болница. Детето е било изпаднало в кома поради кислороден глад, тъй като цял живот е живяло в мазето. Полицията се заинтересовала от майката и скоро открили 42-годишната Елизабет в мазето.
Процесът срещу Фрицъл започна днес в австрийския град Санкт Пьолтен, като частично ще бъде при закрити врата. Самата Елизабет Фрицъл няма да се яви в съдебната зала. След като престъплението беше разкрито, тя заедно с децата е поставена под полицейска охрана и е откара в друг район на Австрия. Присъдата се очаква да бъде постановена на 20 март. /БЛИЦ