Основателят на Facebook Марк Зукърбърт показа обновения дизайн и мобилното приложение на социалната мрежа. Това се случи при откриването на конференцията за разработчиците F8.
Както бе отбелязано по време на събитието, ръководството на Фейсбук се е решило на радикална промяна на имиджа на социалната мрежа за първи път от 15 години на своето съществуване.

Разработчиците наричат новия дизайн FB5. Акцентът в него ще бъде върху групите. На потребителите ще бъде предложена подобрена система за препоръки за тяхното търсене и персонализиран избор на актуализации.


  Новият дизайн на социалната мрежа е свързан с почти пълно отхвърляне на синия цвят, който доминираше в стария дизайн. В допълнение, ще изчезне шапката, а самото название ще бъде в по-светли тонове.

Друга нова функция ще бъде Meet New Friends („Запознайте се с нови приятели“), благодарение на която потребителите ye могат да намерят приятели чрез общи места на работа или учебна дейност, както и чрез определен град.

Зукърбърг разказва още, че Facebook скоро ще пусне подобрена версия на Messenger, с която ще се работи много по-бързо.

Според думите на създателя на Facebook, Марк Зукърбърг, нововъведенията ще се отразят не само на външния вид на услугата, но и на нейната функционалност. "Като цяло сме направили така, че да е по-удобно търсенето и по-лесно да се достига до онези функции, които най-често използвате", подчертава Зукърберг."През последните 15 години работихме над Facebook и Instagram, опитвайки се да пресъздадем цифровия еквивалент на градския площад, където можете да общувате с много хора. Сега се опитваме да създадем цифров аналог на гостната, ”пише основателят на социалната мрежа на своята страница.

По време на конференцията той също така отбелязва, че работи по криптирането на Messenger и WhatsApp.

Превод и редакция: БЛИЦ