Херцогинята на Корнуол Камила наричала Меган Маркъл „тази палавница“ и я смятала за „егоистична немирница“, твърди кралски биограф. Херцогинята на Съсекс, която напусна кралското семейство с принц Хари, за да заживеят в Калифорния, никога не е говорила очи в очи с Камила, твърди Том Бауър, съобщават Вести Бг.

Коментаторът, който в момента работи върху биография на Меган, казва, че Камила от самото начало била „подозрителна“ относно намеренията на херцогинята на Съсекс.

Бауър заяви пред английската преса, че двете херцогини никога не са се разбирали, обяснявайки: „За Камила беше трудно да повярва, че Меган ще пожертва кариерата си и независимостта си, за да служи тихо като отборен играч, отдаден на монархията“.

Въпреки това обаче Камила никога не е говорила открито за неприязънта си към Меган Маркъл.

Коментаторът заяви още, че Камила била „утехата“ на принц Чарлз, когато херцозите на Съсекс дадоха серия от бомбастични интервюта през миналата година. „По време на тези мъчителни и безкрайни разговори, Камила наричала Меган „тази палавница“ –егоистичната немирница, чиито лудории винаги ще приключват със сълзи“, казва Том Бауър.
 
Междувременно кралският биограф предполага, че мълчанието на Хари и Меган относно решението на кралица Елизабет II Камила да стане кралица консорт на принц Чарлз, когато той заеме трона един ден, е начинът по който Меган обявява война.

Принц Хари и жена му не казаха нито дума за решението на кралицата, а когато четири дни по-късно херцогът на Съсекс наруши мълчанието си, той не каза и дума за мащехата си Камила.

Вместо това Хари отдаде почит на майка си Даяна, покойната принцеса на Уелс, като похвали работата ѝ за каузите на СПИН и ХИВ и обясни, че се чувства длъжен да продължи усилията на майка си да бъде премахната стигмата около този вирус.

Меган и принц Хари нанесли страшен удар на кралица Елизабет II

Това е рязка промяна в коментарите на Хари за Камила. По време на интервю за 21-ия му рожден ден през септември 2005 г. той каза, че той и брат му Уилям я „обичат“.

„Тя е прекрасна жена и прави баща ни много, много щастлив, което е най-важното нещо. Вижте в какво положение е попаднала. Не съжалявайте винаги мен и Уилям, съжалявайте нея. Благодарни сме, че тя е с нас... много сме щастливи, че е в семейството ни“, каза тогава херцогът на Съсекс.

И за да няма никакви съмнения относно чувствата на братята към Камила, което се омъжи за баща им пет месеца по-рано, херцогът на Съсекс подчерта: „Честно казано тя винаги е била много близка с мен и Уилям. Но не, тя не е злата мащеха, уверявам ви в това“.