Една вечер бебето Хадли от Минесота, САЩ имало пристъп. Майка му се обадила на спасителната служба, а 66-годишният пожарник Бил Кокс бил най-близко. Той осигурил първа помощ на момиченцето преди пристигането на линейката и това спасило живота на бебето, пише Daily Mail.

Бил не можел да отговори на повикването, защото не било в неговите задължения. Мъжът обаче не можел да стои настрана.


Майката на бебето Беки дълго помнила благородното му дело. Две години по-късно тя случайно се сблъскала с Бил в кръчмата и, разбира се, го разпознала. Пожарникарят казал на младата майка, че бил с един бъбрек още от детството си, като напоследък имал сериозни проблеми с него.

На мъжа спешно му била необходима трансплантация, но опашките за донорските органи били безкрайни. Майката на бебето симпатизирала на човека и, след като научила, че са от една кръвна група, веднага му предложила помощ. След необходимите тестове се оказало, че бъбрекът на жената е подходящ за Бил, и така всичко било решено.


"Спомням си как плакахме и Бил не можеше да спре да ми благодари", споделя Беки.

Операцията беше успешна. Сега и младата майка, и пожарникарят се чувстват добре. На хладилника на Бил и съпругата му сега гордо стоят снимките на бебето Хадли. Като благодарност Бил подарил статуя на ангел на Беки.

"Тя стана моят ангел. Тя ми спаси живота и мислех, че е подходящ поне един малък подарък", каза пожарникарят.

Превод: БЛИЦ