Деветгодишно дете е с изгаряния втора степен по краката, след като неговите маратонки с вградени светлини изпуснали киселина върху ходилата му. Батериите на кецовете Skechers S-Light на Пейтън Фостър дали фира, след като момчето ги намокрило по време на водни дейности в училище на 24 юни.

Вечерта на същия ден детето се оплакало от болки в краката. Поглеждайки краката на Пейтън, майка му Шерил Фостър веднага разбрала, че нещо въобще не е наред. 

Фостър от град Хинсдейл в щата Ню Йорк каза за в. "Метро", че обувките са се намокрили и това е довело до изпускането на химикала, който е изгорил ходилата на сина й. "Той не се е оплакал на учителя си. Изчакал е следващия ден, за да ни каже. В деня, в който това се е случило, той се прибра у дома и каза, че го болят краката. Бяха малко зачервени и аз не придадох на това голямо значение. Помислих си, че са леко изстинали от игрите във водата. На следващия ден обаче той дойде отново и каза, че много го боли", разказва майката. 

Изплашвайки се за здравето на сина си, майката веднага го завела на лекар. За нейно щастие, лекарят вече имал подобен случай. Той казал на Шерил, че сина ѝ има изгаряния втора степен. Шерил добави, че детето толкова много го е боляло, че в един момент то просто не е могло да ходи и се е налагало тя и баща му да го носят на ръце.

Лекарят предписал на малчуган крем с антибиотик. По-късно детето ще мине на крем със стероиди, за да зараснат по-бързо раните. Очаква се Пейтън да се възстанови напълно до 3-4 седмици. 

Майка му обаче споделя, че детето вече изпитва фобия да носи обувки. 

След ужасния случай с Пейтън, майката успяла да се свърже със Skechers, които веднага ѝ предложили да заменят дефектиралите обувки. Фостър обаче все още обмисля възможността да заведе дело срещу фирмата. Тя отбелязва, че от редица години е била лоялна на марката, защото тя е американска. 

Превод и редакция: БЛИЦ