Майката на 34-годишния Владимир Санкин, осъден на осем години затвор за убийството на заподозрян в педофилия в Русия, се гордее със сина си и не го осъжда за деянието му. 

Осъдиха мъж, убил гнусен педофил и спасил момченца от изнасилване

„Не съжалявам, че е спасил децата. Щях да направя същото - и щеше да е правилното нещо. Гордея се със сина си“, каза рускинята.

Тя нарече Санкин любезен човек, който неведнъж е спасявал хората. Например той защитил момиче от изнасилвачи, помогнал при пожар и спасил хора, които били изгубени в гората.

Жената отбеляза, че не е очаквала толкова тежка присъда. По нейно мнение мъжът е „осъден погрешно“.

Владимир Санкин беше осъден на 14 януари. Районният съд на Калинински в Уфа го призна за виновен за убийство и грабеж (част 1 от член 105 от Наказателния кодекс, част 4 от член 162 от Наказателния кодекс). Съдебните заседатели поискаха от съда да прояви снизходителност към подсъдимия.

Съдът и следствието установиха, че на 30 януари миналата година Санкин е срещнал на улицата двама негови познати тийнейджъри, които споделили, че мъж ги е тормозил. Руснакът се качил до апартамента, където педофилът се опитвал да примами учениците. Избухнала кавга, която бързо прераснала в бой.

Санкин жестоко набил 54-годишния мъж и бил спрян от пристигналите на мястото полицаи. Пострадалият е починал в линейката. 

Преди това починалият е осъждан за престъпления срещу сексуалната неприкосновеност на децата.