Майка спаси 18-годишния си син от кремация, след като лекарите го обявиха за мъртъв. Шокиращата случка се е разиграла в индийския щат Телангана, съобщава Hindustan Times.

Гендъм Киран е бил хоспитализиран на 26 юни с висока температура и повръщане и лекарите му поставили диагнозата "тежък хепатит". Два дни по-късно младежът се влоши и бил преместен в частна клиника. На 3 юли изпаднал в кома. Лекарите казали на близките му, че няма мозъчна дейност и шансовете му да оцелее са нулеви.Родителите на Гендъм, който бил включен към животоподдържащи апарати, си го прибрали вкъщи, за да поеме „последна глътка въздух от дома”. Докато се подготвяли за кремацията, майка му забелязала, че в очите на детето й са се появили сълзи. Тя незабавно повикала лекар, който прегледал младежа и заявил, че сърцето му още бие. По думите му, близките на Киран са направили много добре, че не са го изключили от апарата.

18-годишният индиец бил закаран отново в болницата. След три дни се събудил и дори започнал да говори. На 7 юли е изписан от лечебното заведение.

Превод: БЛИЦ